lørdag 22. mai 2010

From me to you

Tru det eller ei, men eg kan anna enn berre å lage kaker! Denne bamsen broderte eg til ei god venninne i haust ein gong. Eit relativt raskt og enkelt arbeid. Det mest tidkrevande var pelsen!

Tatty Teddy, som bamsen heiter, har faktisk ei historie også. Den kan du høyre her.

Tatty Teddy var eingong ein vanleg brun teddybjørn, men så vart han kasta på søppeldynga. Der låg han midt i mellom to madrasser. Det var hardt for han å ligge der einsam og aleine. Det var kaldt og snart begynte det å snøve. Han fraus slik at nasa vart blå og pelsen vart grå.

Ei evigheit seinare kom omsider våren med sol og varme. Ei lita jente leika nær dynga, og fekk tilfeldigvis auge på bjørnen. Aldri hadde ho sett ein slik bamse. Ho kosta støv og skit av han og lyfta han opp mot himmelen. "Ein grå bjørn, med blå nase", utbraut ho. "Kor merkeleg!" Det var tett før den vesle bjørnen tok til tårene, han trudde ho ikkje likte han, og at ho kom til å kaste han rett tilbake i haugen. Men det gjorde ikkje ho. "Han er herleg!", fortsatte ho.

Så tok ho han med seg til bestemora si, og fekk vaska og lappa han saman. Det var varmt og koselig i huset til den vesle jenta, og snart vart også Tatty Teddy varm i hjartet sitt. Likevel var nasa framleis blå og pelsen grå, og det ville dei fortsette å vere. Han var unik blant teddybjørnanene. Den vesle jenta elska han meir enn alt i verden, henner vesle grå, blånasa teddy. I hennar auge var han perfekt. Ho gav han ein varm klem og kyssa han varsamt på den blå nasa, og kviskra, "from me to you - frå meg til deg".

Ikkje berre eit broderi eg laga utan ein tanke, men eit symbol på kor glad eg er i venninna mi, og kor mykje eg verdsett vennskapet vårt.

6 kommentarer:

 1. Fin blogg, nydelige kaker!! :))

  SvarSlett
 2. SV: Kjenner mange som har brukt EOS i godt over 1 år og ikke har lagt merke til noe. Kan jo være inntak av vann som kan ha påvirka leppene også :) Da jeg brukte vanlig lypsyl så ble leppene supertørre med èn gang, men nå etter bare et par dager med EOS så trenger jeg ikke å ta på så ofte :) Kan være at du ikke tåler/reagerer på en av ingrediensene også? :)

  SvarSlett
 3. SV: Ja, står så mye rart på nettet! Ikke lett å vite hva en skal tro på :-/ Beste er vel bare å prøve ut selv :)

  SvarSlett
 4. SV: Hva er mmf? :p Har hørt så mye bra om fondant :) Takk for tips! Skal definitivt sjekke ut de sidene ;)

  SvarSlett
 5. SV: Åja. Kaller det bare fondant jeg. For har aldri hørt om noen andre typer fondant :p Lagde fondant idag. Har aldri jobba med fondant eller marsipan før, så var utfordrende synes jeg :p Hva slags fett kan man bruke så det ikke henger seg fast når man kjevler ut? Leste et sted at man kunne bruke mel, men det syntes jeg var litt kjipt. Da ble jo fondanten melete :p

  SvarSlett